Jag som startade företaget Skogbergs Antik och Auktioner heter Tony Skogberg.
Som för de flesta andra antikhandlare startade det som en hobby med att åka all ledig tid på auktioner. Eftersom jag är född i en företagarfamilj föll det sig ganska naturligt att jag redan i 18 års ålder började så smått med att sälja av alla fynd jag hittat på olika auktioner.

Etik
Av min salig far hade jag dock redan från barnsben fått lära mig att är man renhårig och ärlig mot kunden från första kontakten så får man som regel behålla honom som kund så länge man fortsätter sin verksamhet.
Nu, efter drygt 30 års handlande, kan jag inte annat än att ge honom rätt när jag ständigt har förmånen att träffa hundratals gamla välbekanta ansikten och återkommande kunder.

Specialitet
Något som från allra första början legat mig varmt om hjärtat är alla typer av konstgods producerat på Rörstrandsfabriken och då allra främst föremål gjorda av Gunnar Nylund som i många år var konstnärlig ledare vid fabriken. Men idag blir det tyvärr allt svårare att komma över dessa föremål.

Detta intresse har lett till att jag idag blir kontaktad av folk runt om i hela Sverige och faktiskt även från andra länder för att både köpa och sälja bra Rörstrandsföremål. Ett resultat av att jag alltid varit kvalitetsmedveten och aldrig hanterat defekta eller lagade föremål, vilket idag annars är ganska vanligt.
En annan bidragande orsak till att jag fått bra utlandskontakter är att jag vid flera tillfällen varit över i USA och hållit auktioner i Svenskbygderna i Illinois. Jag har också ett mycket nära samarbete med Rörstrands Museum här i Lidköping.

Antika möbler
Gamla möbler blev nästa stora område jag kom att syssla med. Under flera år renoverade jag alla möbler själv och kunskapen kom från gamla möbelsnickare vilka jag haft förmånen att ha i min närmaste vänkrets. Hundratals är de gamla möbler jag köpt och plockat isär dels för att se hur de är uppbyggda och dels för att använda till renovering av andra möbler, ty man använder inte nytt virke till att renovera en 1700 tals möbel som en av mina läromästare alltid sade.

Historik
Detta var en liten kort historik om hur jag började verksamheten och mycket vatten har runnit under broarna sedan starten.
Idag har verksamheten utökats med övertagandet av Lidköpings äldsta auktionsföretag som en gång startades av den i Västsverige kände auktionisten Lennart Hennersten, som på sin tid höll många omtalade auktioner.

Ägare
Företaget driver jag tillsammans med Eva Andreasson som varit min sambo sedan 30 år.
Det är henne ni som inlämnare kommer i kontakt med när det gäller den ekonomiska biten efter en auktion. Hon sköter företagets alla administrativa och ekonomiska rutiner, samt för protokoll och håller i allt det praktiska under auktionerna.